Slagerij Pouw

Reigerbos 139
1107 EW Amsterdam Zuidoost
020 6977622
0206977622

Tips van uw Slager

Marmering van vlees

Marmering van vlees wil zeggen dar er in het vlees sprake is van een dooradering van streepjes vet. met een moeilijk woord noemen wij dit intramusculair vet,omdat het met het vlees verweven is.

Steeds vaker komt de marmering van het vlees aan bod bij ons in de winkel. Niet iedereen weet dat juist die kleine stukjes vet de smaak bepalen van je vlees. Tijdens het bereiden van het vlees gaat het vet samensmelten met het vlees en geeft zo zijn smaak af. Het vet ziet u wel zitten voordat het gebakken wordt, maar zodra het verhit wordt ziet u het niet meer terug, maar zit het wel in uw vlees. Een super lekker biefstukje of rib eye die lekker gemarmerd is, zal veel lekkerder smaken dan een magere.

In elk restaurant in Nederland zult u een ossenhaas of rib eye krijgen die goed gemarmerd is. Alleen eenmaal op uw bord ziet u daar niks meer van terug, maar gaat u het zeker proeven.

Veel klanten van ons verwarren die vetjes met vlies of zeen en gaan er dan in snijden om het weg te halen. Niet nodig, gewoon lekker bakken.

Mijn tip is dus: schrik niet van de stukjes vet, maar geniet van een mooi stuk gemarmerd vlees !


De traditionele Hollandse gehaktbal
Ingrediënten voor 4 gehaktballen: 500 gram half-om-half gehakt; 2 sneden witbrood; 1 ei; 2 dl melk.

  • Snijd van de 2 sneden witbrood (bij voorkeur oud) de korstjes en week het 15 minuten in 2 dl melk. Knijp het brood goed uit en voeg een ei, ½ theelepel nootmuskaat, zout en peper toe.
  • Prak alles met een vork door elkaar. Mocht de massa te droog zijn, doe er dan een scheutje schenkroom of nog een ei bij.
  • Verdeel het gehakt in 4 porties. Vorm van elke portie met natgemaakte handen een mooie ronde bal zonder barstjes. (Met afgekoelde handen draai je mooiere ballen!)
  • Rol de gehaktballen door paneermeel. Laat ze even rusten in de koelkast. (Koele ballen blijven tijdens het braden beter in vorm).
  • Verhit margarine of boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt. Bak de ballen op een half hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag, voeg circa 75 cl warm water toe en braad ballen met deksel op de pan in 20 minuten gaar. De ballen steeds een stukje verder keren zodat ze rondom bruin worden.

Slagerij Pouw

Reigerbos 139
1107 EW Amsterdam Zuidoost
020 6977622
0206977622

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten